Schengen vizesi, özellikle Türk vatandaşlarının sıklıkla başvurduğu bir vize türüdür. Toplamda 26 ülkeye serbest bir şekilde giriş-çıkış yapma izni sağlayan Schengen vizesi başvurularında son derece titiz olması gerekmektedir. Yapılacak en ufak bir hata vize reddine sebep olacağı için başvuru sırasında danışmanlık hizmeti almanızda fayda var. Bunun için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.
Schengen Bölgesi 26 ülkeden oluşur ve Avrupa'nın neredeyse tamamını kapsar. Schengen Bölgesi'ne giren ülkeler aşağıda listelenmiştir:
Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, ve İsviçre.
Schengen Anlaşması, iç sınır kontrollerinin büyük ölçüde kaldırıldığı Avrupa'da Schengen Bölgesi'nin kurulmasına yol açan bir anlaşmadır. Schengen adı, Fransa, Almanya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda'nın 1985'te orijinal Schengen Anlaşmasını imzaladığı Lüksemburg'un güneydoğusundaki kasabadan gelmektedir.
Schengen üyesi olmayan AB ülkeleri listesi:
-Bulgaristan
-Romanya
-Hırvatistan
-Kıbrıs
-İrlanda
-Birleşik Krallık
Vize belgeleri başvurduğunuz vize türüne göre değişkenlik gösterir. Örneğin eğitim vizesi ile iş arama vizesinin belgeleri farklıdır. Ancak yine de tüm vize başvurularında yanınızda mutlaka bulundurmanız gereken belli başlı evraklar vardır. Bunlar; 10 yıldan eski olmayacak şekilde pasaportunuz, iki adet son 6 ay içinde çekilmiş biometrik fotoğrafınız, vize başvuru formunuz (bilgilerin mutlaka doğru ve tam bir şekilde yazılmış olması çok önemlidir) mali durumunuzu gösteren belgeler, çalışmıyorsanız ya da öğrenciyseniz sponsorluk bilgileri, nüfus kayıt örneği ve her vize başvurusunda mutlaka bulundurmanız gereken seyahat sağlık sigortanızdır.
Ayrıca eğer ilk kez Schengen başvurusunda bulunacaksanız, parmak izi uygulamasına tabi olmanız gerekecektir.
Schengen vize başvurusunda bulunmak ve maddi-manevi tüm kayıplarınızın önüne geçmek için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Bugün artık tüm konsolosluklar dahi vize başvurusunda uzman bir vize danışmanlık firması ile görüşülmesi gerektiğini söylemektedir. İletişim formunu doldurarak bizlere ulaşabilirsiniz ya da dilerseniz ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Yıllardır sürdürdüğümüz titiz çalışmalarımız ile tüm vize başvuru süreklerinizde yanınızdayız.