Bulgaristan Aile Birleşimi vizesi, evli eşlerin ve çocukların birlikte aynı ülke sınırları içinde yaşamak üzere talep ettiği oturum iznidir. Aile birleşimi iki şekilde olmaktadır. İlki Bulgar vatandaş eş ile yapılan evlilik üzerinden oturum almak, ikincisi ise Bulgaristan'da herhangi bir nedenden dolayı oturumu olan Türk vatandaşın eşini ve çocuklarını yanına almasışeklinde olmaktadır. Bir Bulgaristan Vatandaşı ile bir Türk Vatandaşı arasında evlilik gerçekleşmişse eşe bağlı olarak oturum izni talep edilebilir. Ancak bu talebin gerçekleştirilmesi için çiftlerin Bulgar evlilik cüzdanına sahip olması gerekir.
Bulgaristan Aile Birleşimi talebinde bulunan kişi Bulgaristan’da refah içerisinde yaşayabileceğini istenilen belgelerle beyan etmelidir. Aile olacak kişilerin gelirleri asgari geçim sınırının altında olmamalıdır.
Bulgaristan’da beraber yaşayacak kişilerin beraber kalacakları yaşam standartlarına uygun konutun kira veya tapu bilgilerini beyan edilmelidir. Tüm bu evrakların yanı sıra her iki tarafın da evliliklerinin sahte olmadığını beyan evlilik taahhütnameleri imzalamaları gerekmektedir. Verilen bilgilerin her iki eş açısından tutarlı olması ve çelişkili beyanlara yer verilmemelidir.
Bulgaristan Vatandaşıyla evlenen bir Türk Vatandaşı aile birleşimi vizesi talep edebilmektedir. Kişinin aile birleşimi vizesini almak için belirli şartları ve koşulları yerine getirmesi ön koşulu bulunur. Evrakların tam ve eksiksiz olarak hazırlanması ve ilgili konsolosluk birimine sunulması gerekir. Sunulan evraklarda var olan herhangi bir hata ya da eksiklik başvuru sürecini olumsuz etkileyebilmektedir.
Türkiye'de Hazırlanması Gereken Evraklar: Uluslararası Evlilik Belgesi, İkametgah Belgesi, Sabıka Kaydı, Nüfus Kayıt Örneği, Seyahat Belgesi, Fotoğraf başvuru için sunulmalıdır.
Bulgaristan'da Hazırlanması Gereken Evraklar: Türk eş adına Bulgaristan Bankasından alınan Banka Referans Mektubu, Türk eşin bakım ve masraflarının karşılanacağını gösteren taahhütname ile evliliğin sahte olmadığını gösteren taahhütname, Bulgaristan kira kontratı, Bulgar vatandaş eşin pasaport ve liçna kart fotokopisi başvuru için gerekli olan diğer belgelerdendir.
Bu belgeler ile kişi önce Türkiye'de bulunan Bulgaristan temsilciliklerine d vize başvurusunda bulunmalı, ardından çıkan vize ile ülkeye giderek oturum kartını almalıdır. Bulgaristan Aile Birleşimi konusunda AB standartları uygulanmaktadır. Bulgaristan’da oturum izni alacak kişilerin mesleki durumları ve yaşam standartlarının detaylı bir şekilde incelendiği göz önünde bulundurulmalıdır.
Evlilik/Aile Birleşimi Vizesi, Bulgaristan'a yapılacak olan uzun süreli seyahatler için tercih edilebilecek d vize türlerinden biridir. Başvuru sahibi gerekli koşulları sağladığı müddetçe d vize prosedürlerini tamamlayarak ilgili ülkeden oturum izni alma hakkı kazanır. Bulgaristan uzun süreli d vize başvuruları Bulgar diplomatik temsilciliklerine şahsen yapılmaktadır. Kişiler, seyahat amacına uygun olarak hazırlanmış başvuru dosyalarını bizzat teslim etmekle yükümlüdür. Başvuru için sunulması gereken evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve ibraz edilmesi gerekmektedir. Başvurular için vize hizmet merkezlerinden danışmanlık talep edilebilmektedir. D vize başvuruları için her birey, konsoloslukların görev çevresini gözeterek işlemlerine başlamalıdır. İkamet edilen bölgeye hizmet veren konsolosluk birimine başvurular gerçekleştirilmelidir. Yapılan başvuruları kabul etme yetkisi sadece Bulgaristan Konsolosluklarındadır.
Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz
Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.