SARISAKALOĞLU TURİZM SEYAHAT ACENTASI - BELGE NO: 16727

İspanya Aile Birleşimi Vizesi

İspanya Aile Birleşimi Vizesi, Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının; İspanya’da yaşayan eşlerinin veya çocuklarının yanına yerleşmek; veya Türkiye’de yaşayan ve 18 yaşından küçük olan çocuklarını yanlarına almak için başvuru yapılması gerekli olan vize türüdür. İspanya Aile Birleşimi Vizesi, uzun süreli (Ulusal D tipi) vize kategorisine girer ve bu vizeyi almış olan kişilere İspanya’da oturum izni hakkı sağlar. 

İspanya’da yerleşik bulunan pek çok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bulunduğundan dolayı, İspanya Aile Birleşimi Vizesi sık başvuru yapılan İspanya vize türlerindendir. Bu vize türü de diğer vize türlerinde olduğu gibi, belgelerin eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanması gerekmektedir. İspanya Aile Birleşimi vizesi başvuru evrakları, yapacağınız başvuru şekline göre değişiklik göstermektedir.Doğru başvuru ve doğru başvuru evrakları sağlanması, vize sürecinizin sorunsuz şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır. Başvuru evrakları güncel ve ıslak imzalı şekilde sunulmalıdır. İspanya Konsolosluğu, başvurunuz sırasında gerek duyduğu takdirde ekstra evraklar da talep edebilir. 

İspanya Aile Birleşimi Vizesi Randevusu

İspanya Aile Birleşimi Vizesi’ne başvuru yapılabilmesi için İspanya Büyükelçiliği ve konsolosluğunun belirlemiş olduğu gün ve saatlere randevu alınması ve randevu zamanında konsoloslukta hazır bulunulması gerekmektedir. Randevu zamanında konsoloslukta hazır bulunulmaması durumunda yeniden randevu alınması gerekecektir. 

İspanya Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Nereye Yapılmalıdır?

İspanya Aile Birleşimi Vizesi, İspanya Ulusal Vizesi (D Tipi) vizesi kapsamında olduğundan dolayı, diğer Ulusal Vize türleri gibi, doğrudan İspanya Konsoloslukları ve İspanya Büyükelçiliğine yapılmalıdır. Başvuru işlemleri ile ilgili detaylı bilgi için Schengen Vize departmanımız ile temasa geçebilirsiniz.

 

Türkiye’den Başvuruyu Yapacak Kişinin Hazırlaması Gereken Evraklar:

  • Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış olması,seyahat süresinden itibaren en az 4 ay daha geçerliliği olması ve sayfaları içerisinde en az 2 sayfanın boş olması istenmektedir.
  • İspanya aile birleşimi vize başvuru formu: Başvuru sahibine ait kimlik bilgileri, adres bilgileri, seyahat tarihleri, ulaşım ve konaklama bilgileri, meslek bilgileri, maaş bilgisi, seyahati kimin finanse edeceği ve İspanya’da ikamet eden aile üyesine ait bilgilerin yazılması gerekmektedir. Başvuru sahibi tarafından mavi tükenmez kalemle doldurularak imzalanmaktadır.
  • Biyometrik fotoğraf: Ölçülerinin 3×4 cm olması, başvurudan önceki 3 ay içinde çekilmiş olması, arka fonda beyaz rengin kullanılması ve 1 adet olması gerekmektedir.
  • Adli sicil kaydı: Vize başvuru sahibine ait adli sicil kayıt belgesinin aslı ve fotokopisinin ibraz edilmesi gerekmektedir. İspanyolca’ya noter tasdikli çevirisi yaptırılması ve valilikten La Haye apostil damgasının vurulması gerekmektedir. Adli sicil kaydının son 3 ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
  • Sağlık raporu: Tam teşekküllü hastaneden son 3 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Sağlık raporunun İspanyolca’ya noter tasdikli çevirisi yaptırıldıktan sonra valilikten La Haye apostil damgası atılması gerekmektedir. Sağlık raporlarında Hastanemize başvuran (kişinin ismi) isimli kişinin Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Sağlık Tüzüğü (2005) uyarınca, halk sağlığı riski oluşturabilecek herhangi bir hastalığı bulunmamaktadır ibaresinin yer alması şartı aranmaktadır.
  • Nüfus kayıt örneği: İspanya aile birleşimi vizesine çocuklar için başvuru yapılıyorsa çocuklara ait doğum belgesinin eklenmesi gerekmektedir. Doğum belgesinin noter onaylı İspanyolca çevirisine valilikten La Haye apostil damgasının vurulması gerekmektedir.
  • Evlilik belgesi: İspanya aile birleşimi vizesine başvuran kişiler evli ise evlilik belgesinin eklenmesi gerekmektedir. Evlilik belgesinin İspanyolca diline noter tasdikli çevirisi yapıldıktan sonra valilikten La Haye apostil damgasının vurulması gerekmektedir.
  • Doğum belgesi: İspanya aile birleşimi vizesine çocuklar için başvuru yapılıyorsa çocuklara ait doğum belgesinin eklenmesi gerekmektedir. Doğum belgesinin noter onaylı İspanyolca çevirisine valilikten La Haye apostil damgasının vurulması gerekmektedir.
  • Finans planı: İspanya’ya davet edilen kişi ile İspanya’da ikamet eden kişinin geçim konusunda birbirine bağlı olduğunu gösteren banka hesap cüzdanlarının ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Aile üyesinin İspanya’daki oturum izni fotokopisi: İspanya’da ikamet eden aile üyesinin İspanya’daki kalışının yasal ve hukuksal olduğunu gösterir nitelikteki oturum iznine ait fotokopinin eklenmesi gerekmektedir.
  • Ulaşımı kanıtlayıcı belge: İspanya aile birleşimi vizesine başvuru yapan kişi adına düzenlenmiş uçak bileti rezervasyonlarının sunulması gerekmektedir.

İspanya Aile Birleşim Vizesi Ne Kadar Zamanda Çıkar?

İspanya Aile Birleşimi vizesi sonuçlanma süresi ile ilgili net bir süre vermek zordur. Vize sonuçlanma süresi, konsolosluğun yoğunluğuna, randevu süresine, resmi tatillere bağlı olarak değişmektedir. Şartlara bağlı olarak İspanya Aile birleşimi vizesinin sonuçlanması birkaç ayı bulabilmektedir.

İspanya Aile Birleşim Vizesi  Genel Reddedilme Sebepleri

Vize başvuru süreci çok karışık bir süreç olmasa da dikkatli olunmadığı durumlarda vize başvurunuz reddedilebilir. İspanya Aile Birleşimi Vizesi başvurularında genel reddedilme sebepleri şunlardır.

  • Her vize türü başvurusunda olduğu gibi, konsolosluk tarafından belirtilen belgeler eksik veya yanlış sunulmuşsa
  • Dil seviye sınavında A1 seviyesinde dil sertifikası alamamışsanız
  • Kazancınız beklenen değerlerin altında ise
  • İspanya’da yaşayacağınız ev İspanya konsolosluğunun standartlarını karşılamıyorsa

bunlar ve benzeri sebeplerden dolayı, İspanya Aile Birleşimi vize başvurunuz reddedilebilir.

İspanya Aile Birleşimi Vizesi Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

İspanya aile birleşimi vize başvuruları, evrakların tutarsız olması, aile birleşimi için gerekçe gösterilen evlilikten şüphe duyulması, İspanya seyahat amacının farklı olduğunun tespit edilmesi gibi durumlarda İspanya Büyükelçiliği tarafından reddedilmektedir.

İspanya aile birleşimi vize başvurusu reddedildiği takdirde vize başvuru sahibine gerekçeli ret sebebini içeren bir form gönderilmektedir. İspanya aile birleşimi vizesi başvurusu reddedilen kişilerin ret kararına 30 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahiptir. İspanya aile birleşimi vize başvurusuna verilen ret kararının yersiz olduğunu, başvuru evraklarının vize almak için yeterli olduğunu ifade eden bir dilekçe yazılarak İspanya Büyükelçiliği’ne teslim edilmesi gerekmektedir. İspanya aile birleşimi vize başvurusuna verilmiş ret kararı için yazılan itiraz dilekçesinde başvuru sahibine ait kimlik bilgilerinin belirtilmesi ve imzalanması gerekmektedir.

İspanya aile birleşimi vize başvurusuna verilmiş ret kararına itiraz edilirken ilk başvuru evraklarının yeniden teslim edilmesine gerek yoktur ancak itiraz esnasında destekleyici belge sunmak gerekli olabilmektedir.

İspanya Aile Birleşimi Mülakat Soruları Nelerdir?

İspanya aile birleşimi vize başvurularında evliliklerin sahte olup olmadığını tespit etmek için yapılan mülakatlarda sorulan örnek sorular aşağıda verilmiştir.

  • Eşinizle ne zaman tanıştınız?
  • Eşinizle nerede tanıştınız?
  • Evliliğiniz hangi yıl oldu?
  • Düğün yaptınız mı?
  • Düğününüz nerede oldu?
  • Eşiniz hangi yıl doğdu?
  • Eşiniz İspanya’da nerede oturuyor?
  • Eşinizin yaşadığı evin civarındaki komşularından birkaç isim verebilir misiniz?
  • Eşiniz İspanya’da nerede çalışıyor?
  • Eşinizin iş arkadaşlarından bir kaç isim verebilir misiniz?
  • Eşinizin İspanya’daki maaşı ne kadardır?
  • Eşinizin hobilerini sayabilir misiniz?

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Diğer Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Yapabileceğiniz Ülkeler


Almanya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Avusturya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Belçika Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Danimarka Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Finlandiya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Amerika Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İngiltere Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İrlanda Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Macaristan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Norveç Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Polonya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Rusya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Bulgaristan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Cezayir Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Çekya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Çin Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Dubai Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Etiyopya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Fransa Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Güney Kore Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Hindistan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Hollanda Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İspanya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İsrail Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İsviçre Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İtalya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Kanada Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Küba Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Letonya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Malta Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Mısır Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Nijerya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Romanya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Suudi Arabistan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Vietnam Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Meksika Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları

Tüm Paylaşımlar
Whatsapp Business
Destek Merkezi

Size Özel Çözümlerimiz Hakkında Konuşalım!