SARISAKALOĞLU TURİZM SEYAHAT ACENTASI - BELGE NO: 16727

İtalya Aile Birleşimi

İtalya Aile Birleşimi için İtalya’da yasal oturma izni ile yaşayan ve çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşları aile birey(ler)ini İtalya’ya getirebilmesi için İtalya’daki Prefettura/Sportello Unico Immigrazione Ofisi’ne başvuruda bulunmalıdır.

Sportello Unico Immigrazione Ofisi, başvuru çerçevesinde, aile birleşimi için “Nulla Osta” adındaki izin belgesini Türkiye’deki ilgili İtalyan Konsolosluğuna iletmektedir. İtalya’ya aile birleşimi yolu ile seyahat etmek isteyen aile birey(ler)i  Türkiye’deki ikamet bölgelerine en yakın İtalya Konsolosluğuna  aile birleşimi vizesi için  (visto per il ricongiungimento familiare) gerekli belgelerle başvuruda bulunmalıdırlar.

İtalya’ya seyahat edecek olan aile birey(ler)i İtalya’ya girişlerine müteakip 8 gün içinde İtalya’daki ikamet bölgelerine en yakın Posta Ofisine giderek Permesso di Soggiorno talebinde bulunmalıdır. Posta Ofisinde gerekli başvuru formlarını dolduran aile bireyi İtalya Emniyet Müdürlüğü’nden temin ettiği  “ricevuta” isimli belge üzerindeki numarayla oturma izni sonuçlarını İtalya Emniyet Müdürlüğü’nün resmi sitesinden online olarak takip edebilir.

İtalya aile birleşimi vizesi uzun süreli/d tipi vize kategorisinde bulunmaktadır. 90 günden fazla gerçekleştirilecek aile ziyaretleri için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı doğrudan Türkiye’deki ikamet bölgesine en yakın İtalya Konsolosluğu’na gerekli evraklarını tamamladıktan sonra müracaatta bulunmalıdır.  Bu vize türü kısa süreli aile/akraba ziyareti için temin edilen İtalya Schengen vizesinden farklıdır. İtalya Schengen vizesi 180 gün üçerisinde en fazla 90 gün kalma şartı koşarken aile birleşimi talebinde bulunan kişi İtalya’ya girişini takiben 8 gün içerisinde İtalya oturum izni işlemlerini başlatma hakkına sahiptir. İtalya oturum iznini alan aile bireyi her yıl oturum iznini uzatmakla yükümlüdür.

İtalya’daikamet eden kişi için de, İtalya’da ikamet eden kişiye refakat edecek aile bireyleri için de İtalya oturma izninin uzatılma süreci ortalama olarak 9 aydır. İtalya’da ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oturma izni bitmeden 60 gün içinde oturma izni başvurusunu yapmakla yükümlüdür. İtalya oturum izni uzatma talebini takip eden 7 ay içinde İtalya Emniyet Müdürlüğü oturma izni uzatma talebinde bulunan kişiyi mektup aracılığıyla parmak izi vermesi için çağırmaktadır. Parmak izni verme işlemi tamamlandıktan sonra ekseriyetle 60 gün içinde başvuru sahibine oturum kartı teslim edilmektedir. Aile Birleşimi vizesi sadece aile bireyleri için değil eş durumundan dolayı da talep edilen uzun süreli vize tipidir.  Avrupa Birliği üye ülkesi vatandaşı veya İsviçre vatandaşı olmayan kişilerin İtalya Devleti’nin şart koştuğu İtalya aile birleşimi oturma izni prosedürünü tamamlamakla yükümlüdür. Türkiye’de İtalyan Konsolosluğuna uzun süreli vize talebinde bulunan kişi İtalya’ya giriş yaptığı 8 gün içerisinde İtalya oturma izni başvuru formunun da içinde bulduğu gerekli belgeleri temin ettikten sonra parmak izi prosedürünü tamamlamalıdır.

Aile bireyleri oturum izni talebini değerlendiren yetkili kurum ikamet edilen bölgedeki valiliğe bağlı olarak hizmet veren Göçmenlik için Tek Gişe Ofisi(Sportello  Unico  Immigrazione)’dir.  Göçmenlik Ofisin’den temin edilen “Nulla Osta” adlı izin belgesi İtalyan birimleri tarafından Türkiye’deki İtalya Konsolosluğuna ulaştırılır. İtalya’ya gidecek birden fazla aile bireyi varsa her bir aile bireyi için ayrı başvuruda bulunulmalıdır.

Evlilik yolu ile aile birleşimi talebinde bulunacak kişiler evlilik cüzdanlarını  İtalya Konsolosluğuna ibraz etmelidirler. İtalya’da oturum izni alma talebinde bulunan eş veya aile bireyleri geçim masraflarını başka birinin karşılaması halinde sponsorun gelir döküm belgelerini, İtalya’daki asgari yaşam masraflarını kendileri karşılayacaksa banka hesap döküm ve gelir belgelerini diplomatik İtalya temsilciliklerine ibraz etmelidirler. Bunun dışında eş veya ebeveynlik durumuyla İtalya’da oturma izni talebinde bulunan kişinin İtalyanca dil yeterlilik dokümanı da gerekli görülmesi halinde İtalya Konsolosluğu tarafından talep edilebilir. Bunların dışında İtalya oturma izni talebinde bulunan kişinin sabıka kaydının bulunmaması gerekmektedir.  Oturma izni için İtalya Konsolosluğunun aradığı asgari özelliklerden biri de kişinin İtalya kültürüne, ülkenin sosyal, ekonomi-politik durumuna olan uyumu da İtalya Konsolosluğunun değerlendirme kriterleri arasındadır.

İtalya Aile Birleşimi Vizesinin temel amacı İtalya’da ikamet eden aile bireyiyle aile kurmak ve birlikte yaşamak isteyenler için talep edilen bir uzun süreli vize tipidir. Bu vize talebinde bulunabilmek için İtalya’da yasal olarak ikamet eden kişiyle ikinci dereceye kadar yakınlık bulunması gerekmektedir. Dönemsel işler için verilen aile izinlerinin süresi 6 ay olmakla birlikte bu süre 3 ay daha uzamaktadır. Serbest çalışanlar, işverenin yanında çalışanlar veya aile şirketi olan kimseler için çalışma vizeleri 2 yıla kadar geçerli olabilmektedir. İtalya çalışma iznine sahip kişi iş değiştirdiği takdirde İtalya Göçmenlik Ofisine bildirmelidir.

İtalya’da çalışmaya devam eden kişi gerekli belgeleri temin etmesi halinde oturum iznini uzatabilir. İtalya’da çalışabilmeniz için tüm başvuru prosedürleri değerlendirirken, meslek, eğitim ve İtalyanca dil bilgileri göz önünde bulundurulur.  Aile Birleşimi yolu ile İtalya’da aile bireyleri İtalya vatandaşlığına geçmek isterlerse ülkenin kültürüne olan adaptasyon ve İtalyanca dil yeterliliğinin ölçüldüğü testlere tabi tutulmaktadırlar.   İtalya’da ikamet eden aile bireyi ile kişinin arasında bağlantı olduğuna dair resmi belgelerin bulunması gerekmektedir.

İtalya aile birleşimi için Türkiye’de randevu tarihinde İtalya Konsolosluğuna ibraz edilmesi gereken belgeler aşağıda listelenmiştir:

  • Geçerlilik süresi 8 yıldan eski olmayani geçerliliğini en az bir yıl daha koruyan pasaport
  • Biyometrik fotoğraf
  • Uzun süreli İtalya vizesi başvuru formu
  • Uluslararası geçerliliğe sahip olan evlenme belgesi asil ve fotokopisi getirilmelidir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt
  • Vize işlem ücretlerinin ödendiğine dair banka dekontu

Aile Birleşimi İtalya uzun süre vize talebinde bulunacak kişinin ön başvurusu İtalya’daki yakını tarafından ilgili birimler nezdinde gerçekleştirilmelidir. Talebi onaylanan İtalya’da yaşayan kişinin aile bireyleri daha sonra Türkiye’deki İtalya Konsolosluğuna başvuru evraklarını teslim etmelidir.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Diğer Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Yapabileceğiniz Ülkeler


Almanya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Avusturya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Belçika Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Danimarka Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Finlandiya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Amerika Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İngiltere Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İrlanda Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Macaristan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Norveç Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Polonya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Rusya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Bulgaristan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Cezayir Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Çekya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Çin Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Dubai Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Etiyopya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Fransa Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Güney Kore Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Hindistan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Hollanda Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İspanya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İsrail Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İsviçre Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İtalya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Kanada Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Küba Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Letonya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Malta Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Mısır Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Nijerya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Romanya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Suudi Arabistan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Vietnam Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Meksika Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları

Tüm Paylaşımlar
Whatsapp Business
Destek Merkezi

Size Özel Çözümlerimiz Hakkında Konuşalım!