SARISAKALOĞLU TURİZM SEYAHAT ACENTASI - BELGE NO: 16727

Eğitim Vizesi

Eğitim vizesi, D tipi (uzun süreli) vize kategorisinde yer almakta olup, vize prosedürleri turistik vize gibi kısa süreli vize türlerine göre çok daha karmaşıktır.

Eğitim vizesi, yurt dışına herhangi bir eğitim amacı ile ilgili ülkeye gitmeniz için almanız gereken vize türüdür. Özellikle dil okulu ve üniversite eğitimi için alınan bu vize türü turistik vizelerden farklı bir prosedüre sahiptir. İstenilen belgeler son derece titiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Eksik ve hatalı evrak teslimi, vizenizin reddine sebep olabilmekte ve hayallerinizi yaşamanıza da engel olabilmektedir. Ayrıca vize reddi maddi ve manevi kayıplar da yaşatmaktadır. Bunun için yapılması gereken en doğru hamle, eğitim vizenizi yetkili bir kuruluş aracılığı ile almaktır. Bir çok ülkeye eğitim vizesi ile gidebilirsiniz. Dilerseniz birkaç ülkeden örnek verelim.

Avrupa'nın en güzel ülkelerinden biri olan İtalya, özellikle öğrencilerin uğrak yerlerinden biridir. İtalya hem eğitimi, hem dillere destan sokakları, hem de kültürümüze olan yakınlığı ile dikkat çeken bir ülkedir.  İtalya’da isterseniz İtalyanca eğitimi isterseniz diğer yabancı dillerde eğitim alabileceğiniz pek çok okul mevcuttur. Ayrıca üniversiteleri oldukça saygın ve köklü kurumlardır. Schengen bölgesine dahil olsa da diğer ülkeler gibi İtalya’nın da kendi vize başvuru koşulları ve prosedürü vardır. İtalya’da bir dil okulunda 90 günü aşan süreyle eğitim almak için başvurmanız gereken vize türü D tipi eğitim vizesidir. 

Türkiye’nin Bologna sürecine dahil olması, yeşil, gri, siyah pasaportların 90 güne kadar vizeden muaf tutulması, dünyanın en iyi eğitim kurumlarının bulunması gibi pek çok nedenle öğrenciler, dil eğitimi, lisans, yüksek lisans ve doktora vb. eğitimleri almaya Avrupa’ya gitmektedir. Kültürel etkinliklerin fazlalığı, insanların kendilerini geliştirmek için pek çok kaliteli seçeneğe sahip olmaları, sosyal yaşamın canlılığı gibi çok sayıda sebep Avrupa’yı eğitim almak için cazip kılmaktadır.

Dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı fırsatlar ülkesi Amerika Birleşik Devletleri, yurt dışında eğitim almak için harika bir tercih olup pek çok kişinin hayallerini süslemektedir. Hayallerinizin peşinden giderek eğitim hayatınızın bir sonraki basamağını Amerika’da tamamlamak istiyorsanız veya uzun süreli herhangi bir sertifika programına ya da dil kursuna katılarak kendinizi geliştirmeyi planlıyorsanız, Amerika eğitim vizesi almanız gerekecektir. ABD eğitim vizesi başvurunuzda önce hangi kategoriye başvurmanız gerektiğini belirlemelisiniz. Alacağınız eğitime göre F1 veya M1 öğrenci vizesi olabilir.

 

Eğitim Vizesine Kimler Başvuru Yapabilir?

Dil ya da üniversite eğitimi için herhangi bir ülkeye gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler eğitim vizesi alabilirler. Buradaki en önemli kıstas, gideceğiniz ülkedeki okullara kaydınızın halihazırda yapılmış olmasıdır. Bir başka deyişle eğitim vizesi alabilmeniz için bir okul kaydı şarttır.

Eğitim Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Her ülkenin vize prosedürü farklıdır. Bazı ülkelerin vizesini almak özellikle zordur. Bu nedenle gidilmek istenen ülkenin vize prosedürleri detaylı olarak incelenmelidir. Özellikle uzun dönem gidecek öğrencilerin vize süreçlerinde daha çok zorlanması mümkündür. Öğrenci vizesi almak için toplanması gereken standart evraklar şunlardır: Vize başvuru formu. Pasaport. Vukuatlı nüfus kayıt örneği (adli sicil kaydı). Okuldan alınan kabul mektubu. Maddi durumu gösteren belgeler. İkametgah. Seyahat sigortası. Dil tercih formu. İdari harç. Masrafları karşılayacak kişinin onaylı SGK işe giriş ve aylık sigorta bildirgesi. Askerlik durum belgesi (isteniyorsa). Öğrenci belgesi. Diploma ve transkript (mevcutsa). Vize harç makbuzu. Çalışma izni (öğrenciliğin yanı sıra çalışılacaksa). Veli izni (Öğrenci 18 yaşın altındaysa). Yabancı dil bilgisini gösteren sınav sonuç belgesi (uzun süreli vize için)

Almanya, İngiltere, Fransa, Yunanistan gibi bazı ülkeler eğitim süresinin 90 günden az olması halinde daha az belge talep edebilmektedirler.

Eğitim Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapılmalıdır?

Eğitim vizesi için başvuru yapabileceğiniz yerler ülkelerin kendi konsoloslukları ve vize başvuru merkezleridir. Vizeye bizzat başvuruda bulunabilirsiniz ancak bugün konsolosluklar dahi profesyonel bir yardım alınması gerektiğini söylemektedir. 

Eğitim Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Vizelerin sonuçlanma süreleri hem vize türüne hem de ülkelerin kendi prosedürlerine göre değişkenlik göstermektedir. Her ülkenin eğitim vizesi detayları farklılık gösterdiğinden dolayı bu konuda net bir süre söylemek sakıncalı olacaktır. Ancak başvurular genellikle 45 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süreç bazen uzayabilmektedir. Bu konuda net bilgiyi uzman vize danışmanlarımızdan alabilirsiniz.

Eğitim Vizesi İçin Dil Şartı Var Mıdır?

Eğer yabancı bir ülkede üniversite eğitimi alacaksanız, ilgili üniversite sizden dil yeterliliği isteyebilir. Ancak hemen hemen her okulun halihazırda hazırlık sınıfı bulunmaktadır.

Eğitim Vizesi Başvurusu Reddedilme Nedenleri Nelerdir?

Yazının başında da net bir biçimde belirttiğimiz gibi bu belge gereksinimleri ve bunların uyumluluk durumları yıldan yıla, aydan aya değişkenlik gösterebilmektedir. Çok ufak bir hata vize başvurunuzun olumsuz yanıtlanmasına sebep olabilir. Son yıllarda giderek yaygınlaşan profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmanız yabancı ülkelerden vize almanın en garantili yoludur.

Eğitim Vizesi Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Bu süreç her ülkede farklılık gösterebilir. Ancak eğitim vizesi uzun süreli bir vize kategorisi olduğu için gideceğiniz ülkede en az 90 gün kalma hakkı tanır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Diğer Eğitim Vizesi Başvurusu Yapabileceğiniz Ülkeler


Almanya Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Amerika Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Belçika Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Bulgaristan Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Çekya Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Finlandiya Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Fransa Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Hollanda Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


İngiltere Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


İsrail Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


İtalya Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Kanada Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Macaristan Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Malta Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Polonya Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Romanya Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Rusya Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Avusturya Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Cezayir Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Çin Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Danimarka Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Dubai Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Etiyopya Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Güney Kore Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Hindistan Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


İrlanda Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


İspanya Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


İsviçre Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Küba Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Letonya Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Mısır Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Nijerya Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Norveç Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Suudi Arabistan Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Vietnam Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Yunanistan Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları


Meksika Eğitim Vizesi
Başvuru Şartları

Tüm Paylaşımlar
Whatsapp Business
Destek Merkezi

Size Özel Çözümlerimiz Hakkında Konuşalım!