SARISAKALOĞLU TURİZM SEYAHAT ACENTASI - BELGE NO: 16727

 

Aile Birleşimi Vizesi

Aile birleşimi vizesi ya da bir diğer adı ile evlilik vizesi, D tipi (uzun süreli) vize kategorisinde yer almakta olup, vize prosedürleri turistik vize gibi kısa süreli vize türlerine göre çok daha karmaşıktır.

Aile birleşimi, halk arasında “evlilik vizesi” olarak da bilinen uzun süreli vize alım sürecinin bir diğer adıdır. Genel olarak yabancı bir ülkenin vatandaşıyla Türkiye dışında evlilik yapan Türk vatandaşları tarafından başvurulan özel bir vize türüdür. Bu özelliği nedeniyle hem talep edilen evraklar hem de yapılan incelemeler açısından diğer vize türlerine göre çok daha ayrıntılı ve uzun bir sürece tabi olmaktadır. Türkiye’den yabancı bir ülkeye çalışmak için gitmiş, oturma-çalışma iznine sahip olup o ülkenin vatandaşı olmayan, Türkiye’den evlilik yapmış kişiler işçi aile kategorisinde yer alır. Bu durumda aile birleşiminin gerçekleşebilmesi için gerekli evraklar hazırlanarak ilk müracaat başvuru yaptığınız ülkeden yapılmalıdır. Eğer başvurduğunuz ülke tarafından başvurunuz olumlu değerlendirildiği takdirde onayınız konsolosluğa gönderilecek, konsolosluktan randevu alınarak ilgili evraklar teslim edildikten sonra vizenin sonuçlanması beklenecektir.

Aile birleşimi vizeleri uzun süreli vize türleri arasında yer aldığı için D tipi vize türü kategorisine girmektedir. D tipi vize, uzun süreli seyahat edecek turistlerin sıklıkla tercih ettiği ve başvurduğu bir vizedir. Aynı zamanda uzun süreli Schengen vizesi olarak da bilinen D tipi vize; aile birleşiminin yanında çalışma ve eğitim gibi nedenler dolayısıyla, 26 Avrupa ülkesinin içinde bulunduğu Schengen protokolüne dahil bir şekilde, Avrupa’da 90 günden uzun konaklayacak kişilerin başvurması gereken vize türüdür. D tipi Schengen vizeleri son derece ayrıcalıklı sosyal haklar sunan vize türleri arasında yer almaktadır. Ayrıca AB ülkeleri genelinde kullanacağınız serbest dolaşım hakkı, oturma izni ve çalışma izni gibi konular da bu vizenin alanına girmektedir. Bundan dolayı D tipi Schengen vizesi çok ciddi incelemeler ve titiz değerlendirmeler sonucunda verilen vize türleridir. D tipi aile birleşimi vizeleri ise, oturma ve göç izni verdiğinden dolayı yine aynı sebeple son derece dikkat edilmesi gereken prosedürlere tabidir. Başvuru sahiplerinin kimliği, geçmişi, gelir düzeyi, evlilik bağının niteliği, güvenlik tehdidi oluşturup oluşturmadıkları gibi bir dizi konu büyük bir titizlikle değerlendirilmektedir.

D tipi Schengen vizesi başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi başvurunuzun doğru kategori kapsamında yapılmasıdır. Doğru ve eksiksiz bilgi ve belgelerle yapılacak başvuru çok mühimdir. Bu doğrultuda konsolosluklar tarafından pek çok evrak talep edilmektedir. Mesela aile birleşimi vizesi alırken konaklayacağınız evin metrekare sınırı dahi önem arz eder. Her ayrıntı prosedürlere uygun açıklanarak beyan edilmelidir. Herhangi bir ayrıntıya gereken özen gösterilmediği takdirde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır.

Avrupa ülkelerinin neredeyse tümü Schengen Birliği’ne üye olsa da kısa süreli turistik vize başvuru prosedürlerinde gözlenen benzerliği, aile birleşimi prosedürlerinde gözlemek güçtür. Ancak buna rağmen belirli ortak noktalardan söz etmek mümkündür. Aile birleşimi vize başvuruları belli bir mülakat süreci içerdiği için mülakatta takındığınız tavır son derece önemlidir. Mülakat esnasında evlilik bağınızın gerçeğe dayanıp dayanmadığı, gelir durumunuz, gideceğiniz ülkedeki yaşam şartlarınız gibi konularda olumlu bir kanaatin oluşması beklenir.

 

Aile Birleşimi Vizesine Kimler Başvuru Yapabilir?

Aile birleşimi vizesi Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların, yabancı bir ülkede yaşayan eşlerinin veya çocuklarının yanına yerleşmesi veya Türkiye’de yaşayan reşit olmayan çocuklarını o ülkeye alması için başvurması gereken vizedir. Dolayısıyla bahsettiğimiz kriterleri taşıyan kişiler, başvuruya hak kazanmaktadır. Örneğin; Almanya’da yaşayan bir Alman vatandaşıyla evlilik yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu evliliği Almanya’da gerçekleştirmek üzere, aile birleşimi başvurusu için hak kazanabilmektedir.

Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Ülkelerin prosedürleri çeşitlilik gösterdiği için bu evrak listesi her sene değişebilmektedir. Bu yüzden evrak takibi yapmak çok önemlidir. Aile birleşimi başvurusu için gerekli evraklar; başvuru formu, pasaport, iki adet biyometrik fotoğraf, uluslararası evlenme kayıt örneği, nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah belgesi ve tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneğidir. Nüfus kayıt örneğinde ise varsa daha önce yapılmış evlilikler, çocuklara ait kimlik bilgileri, boşanmalar, anne ve baba hakkındaki kimlik bilgileri ve eğer varsa sahip olduğunuz vatandaşlık bilgileri mutlaka yer almak zorundadır. Ayrıca diğer ülkede yaşayan yabancı uyruklu vatandaşın hazırlaması gereken belgeler arasında ise; eşin ikametgah belgesi, kimlik bilgileri, maaş bordrosu, varsa eski eşlere ya da çocuklara ait bilgiler, dil bilgisini kanıtlayan belgeler yer almaktadır.

Aile Birleşimi Vizesi İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Genel anlamıyla aile birleşimi vizeleri, uzun süreli vize kategorisinde bulunan ve ilgili ülkenin vatandaşıyla evlilik bağının kurulması üzerine başvuru hakkı kazanılan vizelerdir. Örneğin Fransa’da ikamet eden bir Fransız vatandaşıyla evlenen bir Türk vatandaşı, aile birleşimi için Fransa’ya göç etmek ya da yerleşmek istediği takdirde Fransa’dan Schengen aile birleşimi vizesi için başvuruda bulunmak zorundadır.

Aile Birleşimi Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapılmalıdır?

Aile birleşimi başvuruları genellikle konsolosluklardan ziyade ilgili ülkelerin göç büroları veya yabancılar polisi birimleri tarafından incelenerek tavsiye kararı verilir. Burada konsolosluklar, ilgili vizenin verilmesi için genellikle yetkili kurumun tavsiyesi üzerine hareket ederler. Hazırlanan tüm evraklar göç bürosu ve yabancılar polisi tarafından incelenmekte, nihai kararı ise elbette ilgili ilgili ülkenin makamları vermektedir.

Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Aile birleşimi vizesi kısa süreli bir vize türü olmadığından dolayı çok daha ayrıntılı ve uzun bir sürece tabi olup, başvuru süreci 3 ila 6 ay içinde tamamlanabilmektedir. Bu süreç ülkeden ülkeye değişkenlik gösterebilmektedir.

Aile Birleşimi İçin Dil Şartı Var Mıdır?

Yabancı bir ülkeye uzun süreli giden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı eşin, dil bilme zorunluluğu bulunmaktadır. Eğer bu vize türüne başvurmanız gerektiyse, gideceğiniz ülkenin yabancı dilini en az A1 seviyesinde bilmeniz gerekmektedir. Ancak sizden istenen dil seviyesi yine ülkeden ülkeye göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Aile Birleşimi Vize Başvurusu Reddedilme Nedenleri Nelerdir?

Yukarıda da çok önemli olduğu için bir kaç defa tekrarladığımız gibi aile birleşimi vizesi oldukça karmaşık ve detaylı bir vize sürecine tabidir. Yapacağınız en ufak bir hata vizenizin reddine yol açmakta ve sizi maddi-manevi kayıplara sürükleyebilmektedir. Evraklarınızın eksik ya da hatalı teslim edilmesi, ilgili birimlerin evliliğinize inanmaması ve sizi ve evliliğinizi samimi bulmaması gibi durumlardan dolayı vizeniz reddedilebilir. Aile birleşimi vize başvuruları belli bir mülakat süreci içerdiği için mülakatta takındığınız tavır son derece önemlidir. Mülakat esnasında evlilik bağınızın gerçeğe dayanıp dayanmadığı, gelir durumunuz, gideceğiniz ülkedeki yaşam şartlarınız gibi konularda olumlu bir kanaatin oluşması beklenir. Bu konularda dürüstlük ve şeffaflık çok önemlidir, zira hakkınızda oluşacak olumsuz kanaatler vize başvurunuzun reddiyle sonuçlanabilir.

Aile Birleşimi Vizesi Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Aile birleşimi vizesi oturma izni hakkı sunduğundan dolayı vize süresi de uzundur. D tipi vize kategorisinde bulunan aile birleşimi, 3 ay ila 6 aya kadar geçerlilik süresi tanımaktadır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Diğer Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Yapabileceğiniz Ülkeler


Almanya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Avusturya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Belçika Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Danimarka Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Finlandiya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Amerika Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İngiltere Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İrlanda Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Macaristan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Norveç Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Polonya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Rusya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Bulgaristan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Cezayir Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Çekya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Çin Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Dubai Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Etiyopya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Fransa Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Güney Kore Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Hindistan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Hollanda Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İspanya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İsrail Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İsviçre Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


İtalya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Kanada Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Küba Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Letonya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Malta Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Mısır Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Nijerya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Romanya Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Suudi Arabistan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Vietnam Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları


Meksika Aile Birleşimi Vizesi
Başvuru Şartları

Tüm Paylaşımlar
Whatsapp Business
Destek Merkezi

Size Özel Çözümlerimiz Hakkında Konuşalım!