Yunanistan birçok kişinin yaşamak istediği ülkeler arasında yer almaktadır. Bu nedenle Yunanistan’da akrabası olan veya bir Yunan vatandaşı ile evli olan kişiler aile birleşimi vizesi alarak bu ülkede belirli bir süre yaşama hakkına sahip olabilmektedir. Bu izin yalnızca belirli bir süre için verildiğinden kişiler ilerleyen süreçlerde vize süresi dolduğunda yenileme işlemi yapabilirler.
Durumunuza göre hazırlanması gereken evraklar oldukça çeşitlidir. Bu nedenle bu süreçte profesyonel bir danışmanlık hizmeti almanız da oldukça önemli olabilmektedir profesyonel olarak verilen bu hizmetler sırasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta vize işlemlerinde evrakların her zaman doğru eksiksiz ve güncel olmasıdır.
Pasaportunuzun güncel olması ve içerisinde en az 2 tane boş yaprak olmalıdır. Bununla birlikte başvuru formunu uzun ıslak imzalı ve tarihli olarak teslim edilmesi önem taşımaktadır. Aynı zamanda dilekçeniz ve başvuru formunu uzun tutarlı bir şekilde doldurulması ve dilekçenizde de ıslak imza olması önemli bir detaydır. İşlemler sırasında tüm evraklarınızın aile birleşimi dizisini destekleyecek nitelikte olmasına özen gösterilmelidir.
Yunanistan aile birleşimi vizesi, Yunanistan’da ikamet eden bir Yunan vatandaşı ile evlilik yaparak Yunanistan’da yaşamaya başlamak isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Yunanistan aile birleşim vizesi 90 günden fazla bir konaklama olması ile Ulusal D tipi vize kategorisine girmektedir. Bu vize türü evli olan kişiler için geçerli bir vize türüdür. Yunanistan sınırlarında yer alan Türkiye Konsoloslukları, ülke kurallarına uygun olması ile sadece Türk vatandaşları arasında evlilik işlemlerini gerçekleştirmektedir. Başkonsolosluklar nikah işlemlerini sadece Başkonsolosluk binası içerisinde gerçekleştirme imkanına sahiptir. Yunanistan sınırlarında evlenmek isteyen Türk vatandaşları Türkiye Başkonsolosluğuna şahsen başvurarak Yunanistan aile birleşimi vizesi alabileceklerdir. Yunanistan aile birleşimi için gereken evraklar; biyometrik fotoğraf, pasaport, vize işlem ücreti, nüfus kayıt örneği, Yunanistan vize başvuru formu ve evlenme belgesidir. Türk makamlarınca hazırlanan evrakların Yunan makamlarınca kabulü için evrakların doğruluğu apostil mührü ile onaylanmalıdır.
Yunanistan aile birleşimi vizesinin alınabilmesi için kişilerin meslek bilgilerini, finansal bilgilerini, üzerinde bulunan gayrimenkul ve araç tapularının nüshalarının bulunmasına özen gösterilmelidir. Aynı zamanda Yunanistan’da kalınacak olan konutun kira kontratı veya kişilerin üzerine ise tapu nüshasının dosyada yer alması gerekmektedir.
Bu işlemler sırasında mutlaka vize ücretlerinin güncel veriler üzerinden yatırılması gereklidir. Vize ücretleri yatırıldığında bankadan verilen dekontu da dosyaya eklemeli ve başvurunuzu eksiksiz bir dosya içinde yapmalısınız. Aile birleşim vizesinde birçok evrak istenmektedir.
Evrakların tek bir dosya içerisinde güncel olarak sunulması vizenizi en geç 10 gün içerisinde almanız açısından önem taşımaktadır. Seyahat tarihiniz belli ve uçak biletinizi aldıysanız vize işlemini mutlaka seyahatinizden en az bir ay öncesinden tamamlamanız gerekmektedir.
Yunanistan sınırlarında evlenmek isteyen Türk vatandaşlarının Yunanistan aile birleşimi vizesi alabilmek için Türkiye Başkonsolosluğuna bizzat başvurarak istenen evrakları ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu noktada istenen evraklar; çok dilde yazılı olan doğum kayıt belgesi ve başvuranların bekar olduğu ile evlenmelerine bir engel olmadığını gösteren Yunanca yazılı belgedir. Yunanistan’da yaşayan bir Yunan vatandaşı ile evlilik yapılması düşünülüyorsa ve yaşama orada devam etmek isteniyorsa Yunanistan uzun süreli D Tipi olan aile birleşim vizesine başvuru yapmak mümkündür. Aile birleşim vizesine başvururken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. İstenen belgeler Yunanca ve apostilli olmalıdır. Ayrıca evlilik bildirgesi doğru, tercüme halinde ve apostilli olmak zorundadır. Yunanistan aile birleşimi vizesi Schengen vizesi ile karıştırılmamalıdır. Schengen vizesi 180 gün içerisinde 90 gün konaklama imkânı tanırken, aile birleşim vizesi 90 günden uzun süreli bir vize türüdür.
Yunanistan aile birleşimi vizesi için randevu alınıp gereken belgeler eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlandıktan sonra teslim edilme aşaması kalmaktadır. Kusursuz bir şekilde teslim edilen evraklarla hiçbir sorun yaşanmayacaktır. İkamet edilen bölgeye göre değişmekle birlikte Yunan aile birleşim vizesi 10-15 gün içerisinde neticelenmektedir. İstisnai durumlarda bu süre daha uzun olabilmektedir. Aile birleşimi vizesi veriliş nedenleri ülkeden ülkeye değişmektedir. Aile birleşimi vizesi; evlilik, ziyaret, akraba yanına yerleşme gibi amaçlara hizmet edebilmektedir. Aile birleşimi vizesi en kısa şekliyle 3 aylık süreç için verilmektedir. Bu sürecin uzaması durumunda ise süreç 180 güne kadar çıkartılabilmektedir. Seyahat planına göre herhangi bir sorun yaşamamak için aile birleşimi vize başvuru işlemlerinin en az 1 ay öncesinden başlanması oldukça önem arz etmektedir. Yunan vatandaşı ile evlilik sonrası Yunan vatandaşlığı alma hakkı kazanılmaktadır. Bu hak ile oturum izni de kazanılmış olacaktır.
Yunanistan aile birleşimi vizesi başvuruları konsolosluk üzerinden bizzat yapılmaktadır. Yunanistan aile birleşimi vizesi için ilk yapılması gereken randevu almaktır. Randevular internet üzerinden online bir şekilde, telefonla ya da e-posta yoluyla alınabilmektedir. D tipi olan aile birleşimi vizesi, Yunan biriyle evlene Türk vatandaşlarının ve çocuklarının başvurabileceği bir vize türüdür.
1-Vize başvuru formu internet üzerinden indirilerek doldurulur.
2-Vize başvuru noktalarından bir randevu alınır.
3-İstenen ve zorunlu olan evraklar toparlanır.
4-Vize harç ücreti yatırılır.
5-Hazırlanan belgeler eksiksiz olarak vize danışmanlık firmasına teslim edilir.
6- Başvuru sonucunun açıklanması beklenir.
Yunanistan aile birleşimi vizesi için gereken evraklar ise; pasaport, sağlık sigortası, biyometrik fotoğraf, vize işlem ücreti dekontu, evlilik cüzdanı, vize başvuru formu, apostil mührü, Türkiye’de ikamet eden Türk vatandaşı olmayan kişiler için Türkiye’de ikametgâh belgesidir.
Yunanistan’da yaşayan ailesi ile aile birleşimi yapacak kişilerin aile birleşimi vizesi alamsı gerekmektedir. Yunanistan Konsolosluğu aile birleşimi için hem başvuru sahibinden hem de Yunanistan’da bulunan aile üyesinden farklı belgeler istenmektedir. Aşağıda bu belgelerin listesi verilmiştir.
Yunanistan makamları Türkiye’den alınan doğum belgesi için belge üzerinde Apostil Kaşesi istemektedir. Bu kaşe Türkiye kaymakamlıkları ya da valiliklerinden temin edilmektedir.
Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz
Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.