Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahatlerini gerçekleştirebilmek için Suudi Arabistan vizesi için başvuruda bulunmak zorundadır.  

Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen kişiler, Suudi Arabistan Konsolosluğu, Suudi Arabistan Büyükelçiliği ve Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm/ Seyahat Acentelerine vize başvurusu yapabilirler.

(*) Suudi Arabistan Konsolosluğu, pasaportunda İsrail vizesi olan pasaportla yapılan başvuruları kabul etmemektedir.  35 yaşının altındaki bekar kadınlar da vize başvurusunda bulunamamaktadır. Suudi Arabistan’a ticari bir faaliyette bulunmak amacıyla seyahat edecek olan 35 yaş altı kadınlar Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı onaylı davetiye ile vize başvurusunda bulunabilmektedirler. Ayrıca eşinin ve kan bağı olan akrabalarının refakati ile de Suudi Arabistan vize başvurusunda bulunabilmektedirler.

 (*) Suudi Arabistan Konsolosluğu turistik ziyaretleri kabul etmemektedir. İbadet amacıyla Arabistan'ı ziyaret edecek müslümanlar  Suudi Arabistan Umre ve Hac vizesi başvurusunda bulunmalıdırlar.

Suudi Arabistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Suudi Arabistan vize başvurusunda bulunacak kişiler, pasaportlarının geçerlilik süresinin Suudi Arabistan seyahati dönüş tarihinden itibaren 6 ay olmalıdır. Suudi Arabistan Vizesi işlem dosyasında yer alması gereken fotoğrafın arka fonunun beyaz, rötuşsuz, 4,5x6 mm ölçülerinde olması ve güncel tarihli olması gerekmektedir.

Suudi Arabistan Vize Başvuru Formu eksiksiz, okunaklı ve gerçeği birebir yansıtan beyanlarla doldurulmalıdır. Suudi Arabistan tüm vize kategorilerinde davet (istek) mektubu istenmektedir. Suudi Arabistan vize işlemlerinde davet belgesi vize prosedürünün eksiksiz tamamlanabilmesi için elzemdir. Suudi Arabistan vizesi için davet belgesi Suudi Arabistan Konsolosluğuna ait bilgi sistemine ve seyahat acentelerine e-mail ve faks yolu ile ulaştırılabilir. Suudi Arabistan’da bulunan aile, akraba ve iş ortağı ziyareti için kişinin Davet Belgesinin Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı onayıyla hazırlanmış olmalıdır.
Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları tüm seyahatleri için Suudi Arabistan vizesi almak mecburiyetindedirler.  
Suudi Arabistan Konsolosluğu, 1 Haziran 2011 tarihinden bu yana vize işlemleri için çipli pasaport talep etmektedir. Eski pasaportlarla yapılan vize başvuruları konsolosluk tarafından işleme alınmamaktadır.   

Vize işlemlerinin Suudi Arabistan ve Türkiye’nin resmi tatil günlerine, hac ve umre ziyaretlerine yakın tarihlere denk gelmesi ya da konsoloslukla ilgili beklenmedik durumların yaşanması vize işlemlerinin gecikmesine sebep olacağından, Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen kişiler vize işlemlerine seyahat etmeyi planladıkları tarihten 30 gün önce başlamalıdır.  

Bu web site alennddw'ye ait görünüyor. Suudi Arabistan Konsolosluğunun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?

Alenn DDW, Google optimizasyonu yöntemlerini kullanarak farklı alan adları edinen ve bu alanlarda yayınladığı bilgiler ile Turizm, Seyahat, Danışma vb. şirketlerin reklam vererek stratejik partnerlik yapmaktadır. suudiarabistankonsoloslugu.org web sitesi, konsolosluk ya da büyükelçilikle hiçbir akalası olmayıp içindeki bilgilerin bir resmi dayanağı yoktur. Vize uzmanlarından yaşanmışlıklardan yola çıkılarak insanların yararına doğru yönlendirme yapmak amacı güdülmekte, doğru olmayan bilgileri veya güncellemek adına http://www.alennddw.com/contact adresine yazabilirsiniz.

Suudi Arabistan Vizesinden Kimler Muaftır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ulusal (Umuma Mahsus, Bordo) pasaport, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport hamili olan tüm kişiler Suudi Arabistan’a seyahat edebilmek için vize başvurusu yapmak zorundadırlar. 

Pasaportunda İsrail vizesi olan kişiler Suudi Arabistan Konsolosluğu’ndan vize alamamaktadır. Suudi Arabistan Konsolosluğu 35 yaş altı bekar kadınların da vize başvurularını kabul etmemektedir. Bu ülkeye ticari amaçlı seyahat etmek isteyen 35 yaşından küçük kadınlar, seyahat edebilmek için Dış İşleri Bakanlığı’ndan davetiye almalıdır. Bu kişiler eşlerinin ya da aralarında kan bağı bulunan akrabalarının refakati şartıyla vize alabilirler.  

Suudi Arabistan Konsolosluğu'ndan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, vize için Suudi Arabistan Konsolosluğu’na, Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne ya da Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine başvuruda bulunmalıdır. 

Suudi Arabistan Konsolosluğu vize başvurularını Pazartesi ve Perşembe günleri 09:00 ile 15:00 saatleri arasında kabul etmektedir.  

Suudi Arabistan vizesi başvurusunda dikkat edilecek hususlar
- Suudi Arabistan vize işlemlerinde kullanılacak pasaport çipli olmalı ve pasaportta vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. 

-Resmi tatiller vize işlemlerinin sonuçlandırılmasını etkileyeceği için seyahat planlarında aksamalara neden olabilmektedir. Bu sebeple Suudi Arabistan Konsolosluğu’na vize için başvuru yapacak kişiler, vize başvurularının Suudi Arabistan ve Türkiye resmi tatillerine (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) denk gelip gelmediğine dikkat etmelidir 

- Suudi Arabistan Konsolosluğu’na vize işlemleri için sunulacak pasaportun geçerlilik süresi seyahatin bitiminden sonra 6 ay daha devam etmektedir ve pasaportta İsrail vizesi bulunmamalıdır.  

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Diğer Turistik Vize Başvurusu Yapabileceğiniz Ülkeler


Suudi Arabistan Turistik Vize
Başvuru Şartları

Whatsapp Business
Destek Merkezi

Size Özel Çözümlerimiz Hakkında Konuşalım!